måndag 7 april 2014

Pipklubben Molnet har date, dags för revansch

Ikväll var det åter dags för makens pipklubb att träffas över en pipa. Förra gången blev ju bjudningen inte riktigt vad jag hade tänkt mig, så ikväll blev det revansch. Det blev det också. Inte mycket kvar på faten när herrarna var färdiga. :-)



Det som bjöds på ikväll var Italiens smörgåstårta. Något jag gjort tidigare och som jag vet blir riktigt bra. Har ni inte testat så måste ni testa. Jag är ju ett fan av klassisk smörgåstårta också men det är ju så mycket olika ingredienser som ska in där. Här är det samma fyllning i alla tre lagren och det blir riktigt riktigt gott. Receptet kommer från Kryddburken.



När alla var mätta och nöjda var det en bit kvar. :-) Den räckte alldeles utmärkt till mig. Bättre betyg än soprena tallrikar är svårt att få.



Till kaffet bjöds en Toscakladdkaka. Receptet hittade jag på den fina bloggen Bevemyrs. Linus och Julia gillade den skarpt.

Ingredienser Kladdkakan:


100 g smält smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
Ingredienser smörgåstårtan
1 kg ljus formfranska
1 burk cremé bonjour (100g tacosmak)
1st mozarellaost (rund)
6 st soltorkade tomater i olja
1 förp. vitlökssalami (150g märke; Göl)
Salt och Peppar


2 ägg
0,5 dl sirap
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Toscasmet:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 g flagad eller hackad sötmandel

Gör så här: Smörj och bröa en hög bakform med löstagbar botten på ca 24 cm i diameter. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten och grädda ytterligare ca 20 minuter. Toscasmeten lägger sig som ett lager på botten av kakan. I orginalreceptet står det 40-60 minuter men då hade min kaka blivit stenhård. 

Toscasmet:

Fyllning till samtliga tre lager 

1 burk lätt cremé fraiche (5 dl)

Täck tårtan med 
1 burk cremé bonjour naturell (200g)
1½ msk cremé fraiche

Ta fram en bunke och häll i cremé fraichen och burken med cremé bonjour. Finhacka salami, de soltorkade tomaterna och mozarellaosten. Blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.


Ta fram en rund springform 24cm i diameter. Kantskär alla brödskivor och lägg ett lager bröd i botten på formen. Man får pussla lite grann. Bred på ett lager fyllning och lägg bröd över. Fortsätt så med två lager fyllning till, avsluta med ett lager bröd. Tryck ihop tårtan lätt i formen så den ”sätter sig” lite och täck med plastfolié och förvara i kylskåp över natten
Dagen efter, ta bort springformen försiktigt. Täck tårtan med cremé bonjour, utrört i lite cremé fraiche så den går lättare att breda på. Garnera med lite italienska smaker; ruccola, parmaskinka, oliver och tomater. 

Den officiella "sample" burken dekorerad med Molnets medlemmar. Design by Patrik. :-) Så snygg!

- Posted using BlogPress from my iPhone



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar