fredag 18 april 2014

Påskdesserten förberedd

Imorgon är det påskafton. Den tillbringas med våra goda vänner; familjen Wersén. Dagen börjar vi med att åka till Hornborgasjön för att titta på fåglar, fika i solen (förhoppningsvis) och barnen ska gå på påskäggsjakt. :)

Vi fortsätter sedan firandet i Väring med diverse aktiviteter. :)

Maten imorgon blir först vårsoppa med smak av basilika, grill och efterrätt påskig ägglikörspannacotta. Receptet kommer från den fina bloggen
Bara en kaka till. Vill ni testa så kommer receptet här. Räcker till fyra portioner.




3,75 dl grädde
2 gelatinblad
0,75 dl ägglikör
1 tsk socker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst fem minuter. Koka upp grädden. Dra av från plattan och vispa i ägglikören, sockret och de urkramade gelatinbladen. Låt svalna. Häll sedan upp i små skålar eller glas. Låt stå svalt i några timmar, gärna över natten.

Dekorera med påskäggsgodis och hyvlad choklad. Detta görs precis innan serveringen annars blir godisäggen fula.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar