söndag 23 oktober 2016

Surdegsfrallor med durumvetemjöl




Morgonens frukostbröd var nattjästa surdegsfrallor på vetesurdeg och durumvetemjöl. Jag gillar att baka på durumvete, det ger fin färg och god smak.

På förmiddagen
Blanda 1 msk surdeg med 50 g vatten och 50 g vetemjöl. Så blir detta 100 g vetesurdegsgrund till kvällen.

På kvällen
100 g vetesurdegsgrund
400 g vatten
5 g färskjäst
120 g durumvetemjöl
360 g vetemjöl special
6 g salt

Blanda ihop ovanstående ingredienser till en lös deg. Täck över bunken med plastfilm. Låt stå framme i rumstemperatur i ca 30 min och sätt därefter in degen i kylen. Låt stå där över natten.

På morgonen
Sätt ugnen på 250 grader och tag ut degen från kylen. Strö ut rikligt med vetemjöl på bänken och häll ut degen. Vik in fyra flikar av degen mot mitten så du får en boll. Strö över lite mjöl och lägg en bakduk över degen. Låt jäsa i ca 30 minuter.

Drag ut degen och dela i ca 10 bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda ca 15 minuter.

Låt svalna på galler en stund då frukostbordet dukas. :)

Receptet kommer från Pain de Martin.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar