söndag 25 december 2011

Julaftonsmorgon

Julaftonen är över och här hemma blev det en lugn och fin dag. För mig är det förstå året på hur många som helst, som jag är helt ledig från jul till nyår. Vi började gårdagen på samma sätt som alla år, att barnen väcktes utav tomtemor, och fick sedan gå ner och titta vad tomten hade lämnat under granen. Det brukar vara en lite julklapp till var och en, innehållande något som de kan greja med på förmiddagen då vi andra har fullt upp med att förbereda inför julbord och annat, som hör julafton till.



Julia fick en målarbok med Rapunzel och tuschpennor. Uppskattades mycket och noggrannheten var stor när det målades i den.



Linus fick också tuschpennor och målarbok, men här var det Byggare Bob som fanns på sidorna. Egna tuschpennor uppskattades.



Ingen julfrukost är komplett utan skinkmacka med senap. :-)



Sen var det den traditionella skålen med tomtegröt som serverades till frukost. En gång på året äter jag risgrynsgröt och det är på julafton, bara för att man ska det.

När vi satt det vid frukostbordet så knackade det helt plötsligt på rutan. Alla tittade dit och så såg vi en tomtenisse som vinkade åt oss. Strax därefter kom det en häst som drog en vagn och i den satt självaste tomten och vinkade åt oss. Sådant här händer då minsann inte i stan, det vill jag lova. Julstämningen ökades en aning. :-)

Tomtemor i egen hög person! :-)

1 kommentar: