onsdag 17 september 2014

Saffranspannkaka




Då var det dags för pipträff igen, fast idag avvek de och tog cigarr istället.... Inte riktigt lika välkomnande i min nos. :-)

Även om val av rökdon ändrades så blev det inget avvikande då det gäller fika. Idag blev det en favorit från en annan favorit nämligen saffranspannkaka från Gotland. Mums! Till denna ljuvliga delikatess ska det ju serveras salmbärsylt och lättvispad grädde. Men någon salmbärsylt gick inte att finna så det fick bli drottningsylt.

Här kommer ett recept för ca 6 personer.

1 korv (500g) färdig risgrynsgröt
1 dl grädde
0,5 g saffran
3 msk socker
3 ägg
1/2 tsk salt
0,75 dl mandel
margarin till formen

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Mortla saffranet tillsammans med 1 msk socker. Skålla mandeln och grovhacka den. Rör ihop alla ingredienser i en skål.

Smöra en form. Jag använde en ugnsform ca 20 x 30 cm. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Saffranspannkakan ska ha stannat.

Servera den ljummen med lättvispad grädde och sylt. Slut ögonen och tänk dig att du andas öluft. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar