lördag 24 januari 2015

Chokladmuffins med kräm




Idag var vi lite sugna på att baka lite igen. Julia hjälpte till att göra cheesecakebrownies, vilka vi utvärderar imorgon då Patrik har cigarclinic. Linus fick vara med och göra chokladmuffins med chokladkräm.


Linus är fem år och riktigt duktig i köket. Han knäcker ägg helt själv och har bra koll. :) Bra gener kanske...

Receptet på de här små godsakerna kommer från boken Kladdkakor av Maria Öhrn. Har gjort dem tidigare. Smidigt att ha på lut i frysen.

14-16 st

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
(1 tsk kanel) lade jag själv till

Chokladkräm
50 g smör
1 1/2 msk mjöl
1/2 dl socker
1 1/2 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ihop socker och ägg. Rör ner kakao i smöret och blanda sedan ner det i äggsmeten. Rör ner mjöl, vaniljsocker, salt och ev kanel. Skeda upp i formar. Grädda i 13-15 min. De får inte bli torra. Låt svalna.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör till en jämn smet. Häll sedan i mjölk och vispgrädde. Låt smeten koka på medelvärme tills den tjocknar. Rör så den inte bränner vid. Detta tar några minuter.

Fördela krämen på muffinsen. Dekorera med strössel. Förvara i frysen.

Tips till alla hjärtans dag med lite hjärtströssel på. :)





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar