söndag 18 januari 2015

Kycklingenchiladas

Igår testades ett nytt recept på kycklingenchiladas. Någon bild fick vi inte till då maten tog slut på ett litet kick. Så gott var det. Detta kommer vi helt klart äta igen. Lite ändringar från ursprungsreceptet blev det, beroende på vad jag hade hemma.

400 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1,5 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
1,5 tsk rökt paprikapulver
1 st paprika
1 dl passerade tomater
1 msk ketchup
Ev lite socker
1/3 zucchini
2 - 3 dl riven ost
1 frp Tortillabröd

Skär kycklingen i ganska små tärningar. Hacka lök, vitlök, zucchini, chili och paprika. Bryn kycklingen och tillsätt de hackade grönsakerna. Fräs tills löken och parikan är mjuka och fina. Tillsätt kryddorna och fortsätt fräsa.

Slå på de passerade tomaterna och ketchupen. Låt koka samman några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev lite socker.

Vänd brödet i kycklingröran. Fyll sedan varje bröd med kycklingröran i mitten. Strö över lite riven ost. Rulla ihop till en rulle och lägg i en ugnsfastform. Lägg alla rullar tätt intill varandra och toppa med ost.

Grädda i ca 10 minuter på 225 grader. Servera tillsammans med gräddfil.

Receptet kommer från recept.nu.

Till detta hade vi ett riktigt gott vin. Rekommenderas verkligen. I år kommer vi att köpa vin från en bestämd druva under en månad för att på så vis kunna jämföra bättre. Januari har det varit Pinot Noir som hamnat i våra glas. Det här vinet vi hade idag hörde helt klart till favoritlistan.


Gardo & Morris, Pinot Noir från New Zealand. Priset strax under 100-lappen. Gott!

-Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar