fredag 16 januari 2015

Skaldjurslasagne




Idag testades en för mig helt ny maträtt och om jag får säga det själv så blev det succé. Det som stod på menyn var skaldjurslasagne, vilket jag hittade på gourmetmorsan.com. Kan verkligen rekommendera det. I hennes recept ingick även hummer, men det hoppade jag över.

Skaldjurslasagne med hummerbechamelle

250 g skalade räkor
170 g kräftstjärtar i lag
2/3 zucchini
1/2 knippe färsk dill

Hummerbechamelle

1 gul lök
1 grön paprika
2 msk tomatpuré
1 röd chilifrukt
2 dl vitt vin
0,75 dl koncentrerad hummerfond
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Salt, svartpeppar och cayennepeppar
Redning

1 pkt färska lasagne plattor
Riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samtliga skaldjur grovt och ställ undan i kylen.

Finhacka löken och chilin. Dela paprikan i små kuber. Fräs i smör och tillsätt sedan tomatpurén. Tillsätt vinet och låt reducera till hälften. Tillsätt hummerfonden, grädde och mjölken. Red såsen med maizena redning så den blir tjock. Smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar. Ställ såsen åt sidan.

Hacka dill. Skala och hacka zucchinin i små bitar. Blanda ut dill och zucchini med skaldjuren. Salta och peppra lite.

Starta med ett tunt lager av hummerbechamelle i botten på en form. Lägg därefter ett första lager av lasagneplattor och sedan skaldjursfyllningen. Börja åter med sås, skaldjur och plattor. Avsluta med plattor och ett sista lager sås och sist riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 25 minuter.

Låt svalna något innan servering och servera med en god Cava. :) Vi valde El Miracle vilket passar toppen till.


Trevlig helg på er!

-Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar