söndag 1 november 2015

Parmiddag med tema 80-talIgår var det dags för den årliga parmiddagen med tema. Familjen Wersén och vi har det som en liten tradition att vid något tillfälle under året skapa en lite roligare träff genom att köra på ett tema. Då går givetvis alla all in för detta. Senast var det 20-tal och nu hoppade vi fram till det hippa 80-talet! :-)


Det var inte helt lätt att hitta kläder till detta event. Köpa i maskeradaffär kändes liksom lite fel när det ändå låg så nära i tiden. Men med hjälp av kollegor, bekanta, Myrorna och Internet fick vi ihop en bra mix. 80-talet är "more is more" helt klart. Vad roligt de måste ha haft det då. :-)


Patrik var den som blev "snyggast". Med prassliga, kulörta byxor och dessutom en äkta mustasch, det kan inte bli bättre. Sen den oslagbara minen han körde med så fort kameran kom fram, den gjorde ju sitt till också. :-) Vita tubsockor som byxorna stoppades in i var givet hos våra herrar. Men när vi såg ett avsnitt av Historieätarna, då de besökte 80-talet, sa de att det inte skulle vara mustasch på 80-talet. Men Patrik som är den ende av oss som inte är rikligt 80-talist, han levde väl kvar lite i det förflutna. :-)Till fördrink hade vi färdigblandad Pina colada och nötcreme. Det var väldigt 80. Tror ingen åt upp sin nötcreme men drinken var riktigt god faktiskt. 


Placeringskorten bestod av små korta brev som handlade om var och en av oss. De var skrivna som annonser i en tidning för att skaffa brevvänner. Brevvänner var mycket 80 och man använde uttryck som "tjej på 35 jordsnurr" eller "volvokille på 34 somrar". :-)


Tror inte vi behöver kommentera ovanstående bild så jättemycket. 


Förrätten bestod av räkcocktail, givetvis med Rhode Island dressing. Avokado var exotiskt så det fanns med. Inte riktigt min snyggaste förrätt men den var god i all sin enkelhet. Till huvudrätt blev det Flygande Jacob och vitt ris tillsammans med en sallad på stora bitar isbergssallad, tomat i klyftor samt gurka. Inga körsbärstomater här inte utan riktiga, vanliga tomater. Det var 80. Till efterrätt blev det Marängsviss. Det är 80 och riktigt gott. ;-)


More is more!


Olivia och Julia var också med i fixandet av hår, smink och kläder. Håret skulle våfflas och ögonen fick vara i regnbågens alla färger. Linus var inte riktigt lika imponerad utan tyckte mest att den stickade tröjan med djurmotiv han hade på sig kliade och var jobbig.


Petra och Julia. 


Julia är vacker, inte bara 80-tals vacker. 


Micke är... Micke! :-)På en parmiddag med 80-tals tema måste det finnas en 80-tals quiz. Den vann Patrik och fick då mottaga den givna vinsten; en gurkkaktus! :-)

Under hela kvällen dunkade 80-tals musiken i högtalarna, alla möjliga stilar. Vi missade dock den klassiska tryckaren. Det var dåligt. Kvällen avslutades med ett avsnitt av Magnum PI. Tror nog de flesta av oss blundade lite väl länge emellan till avsnittet.....

Tack fam Wersén för en riktigt rolig kväll! Vad blir nästa tema? :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar