På hösten passar det även med lite tyngre mat, mat som får ta tid och jag tänkte dela med mig av mina favoriter. Först ut är fläskkotletter som ska stå i ugnen i ca 2h och blir då riktigt möra och fina. Receptet kommer från en av mina arbetskamrater.
Strax över 1 kg fläskkotletter (jag använde benfria)
5 dl vispgrädde (enligt min arbetskamrat måste det vara 40%, men jag testar idag med lättare)
2 dl creme fraiche (även här säger hon att det måste vara fet creme fraiche men jag tar lätt)
1 dl Kikkoman soya
2 tsk sambal oelek
Blanda samman grädde, creme fracihe, soya och sambal oelek. Lägg kotletterna i en ugnsform och häll över såsen. Ställ in i KALL ugn som du satt på 175 grader. Låt köttet stå inne i 1,5 - 2 h. Servera med ris eller potatis. Supergott!
Mums vad gott det låter, detta ska testas här hemma under hösten :-)
SvaraRadera// Petra
Hej Lisa.
SvaraRaderaNär jag fick receptet var det på skinkstek och det går bra det med.
Sofia
Hej!
SvaraRaderaLåter intressant. :-)
Kram, Mia.