lördag 2 januari 2016

Ett snöigt och kallt Gotland

Idag när vi vaknade dalade små vita flingor ner utanför våra fönster.


När vi intog frukost fick vi syn på en liten rund fågel som satt märkligt stilla utanför. En domherrehona, som bilden har gjort lite väl mörk. Troligtvis hade hon flugit in i fönsterrutan och var lite mörbultad. Efter en stund flög hon så iväg och satte sig på en trädgren, så förhoppningsvis gick det hela bra.


Snöfallet tilltog i styrka under dagen. Från fina flingor till stora snöstjärnor.


Vi tog en tur in till Visby på förmiddagen. Vägarna var bra isiga och sikten sådär emellanåt. På Gotland saltas inte vägarna så man får verkligen tänka på hur man kör.


Linus och Julia hittade en fin lekplats utanför ringmuren och sprang runt och lekte där en stund. De hade nog gärna stannat längre men jag och Patrik tyckte inte att vädret var det bästa för dessa aktiviteter. Eller snarare var våra kläder inte de bästa.


Även om vissa gjorde sitt bästa för att hålla värmen uppe. :)


Vi får återvända hit under varmare dagar i sommar. Japp för då återvänder vi igen. Under medeltidsveckan blir vi åter gutar.


Senare på eftermiddagen tog jag och Patrik en promenad i närområdet till huset. Skönt att få lite luft. Men man fick passa sig, vägarna var riktigt isiga under det fina snölagret som lagt sig.

Imorgon lämnar vi Gotland för den här gången. Klockan 16.20 går färjan från Visby och det ser ut att bli en lugn överfart.

Men nu vet vi ju att vi ses snart igen. :) Vårt älskade Gotland!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar