lördag 12 mars 2016

Tips på lördagsmiddagen

Kvällens middag bestod av kycklingbiffar i citronsås. Receptet kom från Jennys Matblogg. Detta gick verkligen här hos oss alla fyra! Extra roligt var det att Julia och Linus åt så bra. :)

500g kycklingfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar

2 dl lätt créme fraiche
1 dl grädde
1 tärning hönsbuljong
Skal och saft från 1 citron
Svartpeppar

Blanda ströbröd och mjölk och kryddor. Låt det svälla några minuter. Blanda i kycklingfärsen. Om smeten blir för hård, ta i lite mera mjölk. Låt sedan smeten vila i kylen ca 10 minuter.

Värm på en stekpanna med lite smör och olja. Forma biffar och stek dessa i stekpannan. När de fått färg lägg över ett lock och stek färdigt.

Blanda créme fraiche, grädde och smulad buljong i en kastrull. Låt detta bli varmt och rör sedan i rivet citronskal, citronsaft och lite svartpeppar. Smaka av och tillsätt mer vb.

Jag serverade biffar och sås med ugnsstekta rotfrukter. Jag och Patrik drack ett riktigt gott bourgognevin till, Couvent des Jacobins Nr 5283, 135 kr flaskan. Rekommenderas! Beskrivning kryddigt och mustigt. Inte så tungt vin och med en viss kärvhet i smaken. Riktigt gott. :)- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar