tisdag 29 mars 2016

Ugnsstekt lax med tikkasmak

Nu har vi kört på med Linas matkasse ganska länge och vi tycker att det är riktigt bra. Vi har varierat mellan barnkasse och originalkasse och den här veckan var det originalkassen som levererades hem. Oftast gör jag recepten precis som det står men ibland blir det lite små justeringar för att passa oss bättre. 

Idag tillagades laxfilé och här ändrade jag lite i receptet. Patrik gjorde tio fingrar upp så det blev riktigt lyckat. Ugnsstekt lax är svårt att misslyckas med har jag hört men det går säkert det också. :-)



Här kommer min variant på Linas tikkalax. 

300 g färsk laxfilé med skinn
1 msk barbecuesås
1/2 msk vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk stark paprikapulver
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
lite nymald svartpeppar
lite chiliflakes

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop barbecuesåsen, vattnet, pressad vitlök och kryddorna till en smet. Smöra en form och lägg i den färska laxfilén. Pensla på kryddblandningen runt om på laxen. Ställ in laxen i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är färdig. 

Smaklig måltid. :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar