Här kommer receptet om ni vill testa:
Deg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 st potatisar, kokta
1 purjolök, skivad
3 st ägg
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl lätt creme fraiche
150-200 g getost
pinjenötter (Jag uteslöt dessa)
salt, peppar
Gör såhär:
Rör hastigt ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en form. Ställ i kylen minst 30 min. Nagga sedan botten med en gaffel och förgrädda skalet i 200C ca 10 min, i nedre delen av ugnen.
Fräs den hackade och sköljda purjolöken i lite smör tills den blir mjuk och glansig, krydda med salt och peppar. Skiva potatisen i ca 1cm-skivor och lägg i botten av pajen. Täck sedan potatisen med purjolöken.
Vispa ihop ägg, grädde, creme fraiche och salt och häll blandningen över purjolöken. Täck slutligen ytan med skivad getost och strö över pinjenötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Jag tyckte också att det var riktigt gott! Men samtidigt föredrar jag nog lite mer "matiga" pajer där man har någon form av dött djur i. Kyckling t.ex.
SvaraRadera