Receptet hittade jag på huginotten.blogspot.se.
Ca 24 st kakor
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
100 g grovhackad mörk choklad
1 1/2 dl jordnötssmör
Sätt ugnen på 175 grader. Rör socker, smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner detta i äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, choklad och jordnötssmör.
Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka då de tas ut från ugnen. Låt kakorna svalna lite på plåten innan de läggs över på galler för att svalna helt.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar