torsdag 16 oktober 2014

Havrekakor med jordnötssmör

För några veckor testade jag att baka havrekakor med jordnötssmör i. Att det föll på havrekakor var att Patrik är lite extra förtjust i sådana. Jag är inte duktig på att göra småkakor men dessa blev faktiskt riktigt goda. Receptet innehöll även hackade chokladbitar men det fanns ingen choklad hemma. Men det gick lika bra utan. :)

Receptet hittade jag på huginotten.blogspot.se.

Ca 24 st kakor

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
7 dl havregryn
100 g grovhackad mörk choklad
1 1/2 dl jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Rör socker, smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.

Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ner detta i äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, choklad och jordnötssmör.

Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper.






Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka då de tas ut från ugnen. Låt kakorna svalna lite på plåten innan de läggs över på galler för att svalna helt.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar