söndag 26 oktober 2014

Lammfärsgratäng





Igår testades ett nytt recept från tidningen Vardagslyx. Riktigt gott var det och inte särskilt mycket kraftansträngning krävdes heller.


Vi drack ett lite kraftigare rött vin till och det passade riktigt bra. Masi Brolo Campofiorin, nr 32361.

400 g lammfärs
1 gul lök
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g Arla köket färskost fruktig curry
Salt
Svartpeppar
600 g kokt potatis

Jag förberedde det hela genom att skala och skiva potatisen. Skivade den i ganska tjocka skivor. Kokade den sedan i saltat vatten.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i lite smör. Rör ner tomater och färskost. Smaka av med salt och svartpeppar. Jag tog även lite socker för att minska syrligheten från tomaterna. Låt puttra en stund.

Varva potatis och köttfärsröran i en smord ugnssäker form. Börja med potatis och avsluta med köttfärsröra. Gratinera i ugnen i 12-15 minuter. Man kan säkert ha lite riven ost över men det funkade absolut utan.

Låt svalna av lite och servera sedan med en fräsch sallad och ett glas rött. ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar