lördag 25 oktober 2014

Pepparkakskladdkaka

För er som gillar att nalla av pepparkaksdegen är detta den optimala kladdkakan. Smakar ungefär som pepparkaksdeg, vilket beror på att den innehåller en påse färdiga pepparkakskryddor. Konstigare var det inte. :)




2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g smör
100 g chokladkaka med havssalt tex Lindt

Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en bunke. Rör ihop dem med socker. Vispa inte, det gör kladdkakan mindre kladdig.

Smält smör och lägg sedan ner chokladen som är delad i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.

Blanda övriga torra ingredienser i en skål. Rör sedan ner dessa i äggsmeten. Blanda väl. Rör sist ner chokladen och smöret. Det blir en ganska tung smet.

Smöra och bröa en springform ca 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Jag hade inne min i 18 minuter och den blev lite för torr i kanterna. Så nästa gång kortar vi ner tiden något.

Servera med glass eller grädde och låt julkryddorna göra sitt för att lätta upp i höstrusket. ;)

Receptet kommer från bloggen Bara en kaka till.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar