2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g smör
100 g chokladkaka med havssalt tex Lindt
Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en bunke. Rör ihop dem med socker. Vispa inte, det gör kladdkakan mindre kladdig.
Smält smör och lägg sedan ner chokladen som är delad i mindre bitar. Rör tills chokladen smält.
Blanda övriga torra ingredienser i en skål. Rör sedan ner dessa i äggsmeten. Blanda väl. Rör sist ner chokladen och smöret. Det blir en ganska tung smet.
Smöra och bröa en springform ca 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Jag hade inne min i 18 minuter och den blev lite för torr i kanterna. Så nästa gång kortar vi ner tiden något.
Servera med glass eller grädde och låt julkryddorna göra sitt för att lätta upp i höstrusket. ;)
Receptet kommer från bloggen Bara en kaka till.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar