fredag 21 november 2014

Chokladbollskaka

Fredag, bästa dagen på hela veckan. Alla längtar efter god mat och dryck och lugn och ro.

Idag slängdes det ihop något nytt som var barnsligt enkelt och minst lika barnsligt gott. En kaka gjord på vanlig enkel chokladbollssmet. :)





Vill du testa så kommer receptet här. Jag har halverat det från orginalet och tog en lite mindre form och det blev precis lagom.

1,25 dl strösocker
4 dl havregryn
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 msk starkt kallt kaffe

Glasyr
100 g blockchoklad
Pärlsocker/kokosflingor

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan det rumsvarma smöret i bitar. Blanda ihop till en tjock smet. Tillsätt kaffet. Blanda ihop allt ordentligt.

Tryck ut i en form, 18 cm i diameter valde jag. Ställ i kyl.

Smält chokladen över vattenbad. Bred den smälta chokladen över kakan och strö över pärlsocker/kokosflingor.

Ställ i kyl igen så chokladen stelnar. Skär i portionsbitar. Servera till en kopp kaffe. :)

Receptet kommer från boken Kladdkakor av Maria Öhrn.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar