fredag 7 november 2014

Världens godaste morotskaka

Detta är ett recept som kommer från jobbets receptsamling. En riktigt god och saftig morotskaka. Den vinner på att bakas minst en dag innan den ska serveras. 



Morotskaka med ostglasyr

4 ägg
350 g fint rivna morötter
4 1/2 dl vetemjöl
2 1/4 dl matolja
4 1/2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel

Ostglasyr
100 g philadelphiaost
1/2 dl mjukt smör
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ägg, fint rivna morötter och olja poröst med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i morotsblandningen. Grädda i 175 grader och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 - 70 minuter. Känn med sticka att kakan är färdiggräddad. Den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna helt. Vispa ihop ost, smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn och fin glasyr. Bred den på kakan och gör ett ett fint mönster med en gaffel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar