fredag 7 november 2014

Halloween på Kolmården

Förra veckan var det höstlov och i slutet av veckan även halloween. Jag jobbade större delen av veckan och Linus och Julia var på förskolan/fritids. Men på lördagen var det dags för äventyr. Vi lämnade ett regnigt Väring och styrde bilen mot Norrköping och Kolmårdens djurpark. Två dagar i en park fylld med halloweenläskigheter och lyx med övernattning på Vildmarkshotellet väntade oss. 

Ända sedan jag berättade för barnen att vi skulle åka har de längtat, vilket även jag och Patrik har gjort. :-)


Bilfärden gick utan problem, tack vare tablett Postafen. Linus som blir åksjuk snabbt klara nu tack vare tabletterna långa bilfärder. Det enda som inte var bra var Patriks enkelspåriga tilltro till GPS:en. Den skulle ta oss den snabbaste vägen till Kolmården och det innebar små slingriga vägar genom skogen ..... Ha ha. På vägen hem bestämde jag väg. :-) 
Spända barn väntar på att få gå in i parken. 


Vi valde givetvis att åka i spöktunneln. :-)


Patrik valde att tolka angiva skyltar på sitt sätt. 


 Även om det var vintersäsong i parken var vissa djur ute. Kamelerna var roliga att titta på. 


Vi hälsade på inne i häxans hus och fick se när hon kokade trolldryck. Linus var bara lite avvaktande. 


Vi hade förväntat oss en hel del fixat inne i parken, men inte på långa vägar så mycket som det var. Överallt var det någon liten detalj; spindelnät, döda råttor i fällor, spökljud, pumpor, monster och zombies.... Ja allt som hör halloween till och så lite extra. 


 Det hade varit en hård natt för pumpaparet som hade hamnat på en soffa och inte tagit sig därifrån. 


Vi avrundade lördagseftermiddagen med att gå på delfinshow och den var verkligen något alldeles extra. Linus var så trött men var helt trollbunden av delfinerna. Efter detta begav vi oss tillbaka till hotellet och där var det baddags. Pooler och virvlar var något som passade barnen riktigt bra. 


 Middagen intog vi i hotellets restaurang. Givetvis var även hela hotellet skrudat inför halloween. Det var pumpor och spindelväv överallt. Vilket jobb de lagt ner. Vi har varit på flera barnvänliga hotell men inget annat serverade åtta olika sorters strössel till pannkakorna i middagsbuffén. Barnen var överlyckliga... ;-)


 Jag och Patrik valda a la carte menyn och vi var så nöjda med maten. Förrätt blev en fin toast Skagen med ett riktigt friskt vitt vin i glaset. Huvudrätten blev för min del karré och Patrik valde en pasta. Mycket nöja var vi båda två.


Dag två bjöd på riktigt fint väder och en skön dag i parken. Idag tog vi en tur i linbanan över Safariparken och fick se zebror, lejon, björnar och många flera fina djur.

På eftermiddagen styrde vi så bilen hemåt, alla fyra så nöjda med helgen. Att jobba på måndagen kändes rätt ok när man kunde se tillbaka på allt mys vi hade haft. :-) Kan verkligen rekommendera ett besök hör över halloween. Planen är att vi återkommer en helg i april för att fira min 35-års dag, då tillsammans med familjen Wersén. ;-) Ser redan väldigt mycket fram mot detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar