måndag 9 februari 2015

Kapitulera

Idag fick jag inse att min kropp inte är oemotståndlig då det gäller virus, heller. I helgen har halsont hälsat på några gånger men jag har motat iväg det. I natt var jag hes och hostig då jag vaknade. På morgonen efter att kroppen varit vaken en timma fick jag inse att det här med att jobba i kväll var ingen idé. Det tar alltid emot att ringa och säga att man är sjuk, men ibland har man inget val. Sänd en liten "krya på dig"- tanke till mig är ni snälla så blir jag nog frisk snabbare. :-)

För att muntra upp tillvaron delar jag med mig av ett recept på god kanelkaka som jag och Linus gjorde igår. Kanel är en favorit krydda vid bakning här. Ni som känner mig vet att kanelbullar har en särskild plats i mitt hjärta. :-)

Receptet hittade vi på bloggen bagarstugan.blogspot.se.
Det här behövs för att göra denna goda kaka.

150 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
2 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl

0,5 dl strösocker
2 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Visp smöret och sockret med elvisp. Tillsätt äggen och vispa litet till. Häll sedan ner vaniljsocker, bikarbonat, mjöl och gräddfil och vispa ihop detta. Bröa en springform. Jag valde en 18 cm för att få en högre kaka, men 24 cm funkar utmärkt också.

Häll hälften av smeten i formen och strössla sedan över hälften av socker och kanelblandningen. Bred över resten av smeten och toppa med resterande kanel och socker. Ställ in i ugnen i ca 40-45 minuter beroende på storlek på formen. Känn med sticka. Jag hade inne min i 45 minuter. Om kakan blir för mörk lägg på ett bakplåtspapper innan den bränns.

Servera som den är men lite vaniljsås skulle nog inte heller vara dumt till. :-)
1 kommentar: