söndag 22 februari 2015

Kycklingspett med smak av saffran

Testade ett nytt recept från Coops tidning "Mer smak". Det blev riktigt gott. Kunde säkert marinerat dem längre men tiden sprang iväg och hungern var stark. :)

900 g kycklingfilé
1 kuvert saffran (1/2g)
1/2 dl hett vatten
Saften av 1 citron
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes

Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Rör saffranet i det heta vattnet tills det löst sig. Blanda i övriga ingredienser. Lägg kycklingen i en påse och häll över marinaden. Marinera minst 30 minuter.


Sätt ugnen på 200 grader. Jag körde på luftvärme, annars kan man nog köra på 225 grader. Lägg träspetten i vatten medan kycklingen ligger i marinad.

Trä upp kycklingen på spetten och sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter, ganska högt upp i ugnen.


Vi serverade med klyftpotatis och en kall sås. Saffranet kändes sådär lagom och marinaden kändes riktigt fräsch. Skulle säkert passa som skaldjursmarinad också.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar