söndag 17 april 2016

Göteborgsweekend med opera

Förra helgen var det äntligen dags för mig och Patrik att åka till Göteborg. Övernattning på ett riktigt häftigt hotell samt operan Hamlet stod på agendan. :-)


Efter bilresan började vi med en fika på ett av våra favoritställen i Göteborg, café Vanilj. Det är ett mysigt café som ligger centralt och bra och som alltid har gott fika. Här blev det ciabatta med salami och brie, kaffe till mig och en Ocean lager till Patrik.


Därefter var det dags för dagens första spännande grej, skäggtrim hos Sharper Barbershop på Kyrkogatan. Givetvis var detta något som Patrik sett fram emot väldigt mycket men jag tyckte själv att det skulle bli jätteroligt att se hur de rakar med kniv och trimmar skägg. Killarna var jätteduktiga och resultatet blev mycket bra. Har du skägg eller känner någon som har så rekommenderas ett besök till en av deras tre salonger.


Tjusigt! ;-)


Sen var det dags att bege sig till hotell Pigalle för incheckning. Hotellet vi skulle bo på var inrett väldigt speciellt och temat var syndigt franskt. ;) Vi blev inte besvikna. Då rummet inte riktigt var färdigt då vi kom började vi med ett glas bubbel i receptionen. 


Rummet var riktigt lyxigt och stort. Sängen fick jag mer eller mindre klättra upp i. 
Patrik som hade dragit på sig skoskav av värsta sort fick vila sina fötter så mycket det gick. 

Efter att vi installerat oss tog vi en sväng ner på stan och köpte med oss sushi upp till rummet. Vi hade med oss en flaska champagne som Patrik fick av mig i födelsedagspresent som passade utmärkt som dryck till denna mat. Rummet var väldigt varmt så vi öppnad upp ett fönster vilket var ett lyckat drag. Utanför stod någon och spelade saxofon så vi fick även levande musik till vår måltid. Det var riktigt trevligt och det var nästan som man kunde inbilla sig att vi var i Paris. :-)
Även om vi inte riktigt gjorde så mycket så gick tiden väldigt fort och helt plötsligt var det dags att göra sig iordning för att gå till operan.
Det var premiärföreställning och vi fick gå på röda mattan. Inte var dag man känner sig så speciell. ;-)


Innan föreställningen tog vi att glas bubbel till. Vi satt och njöt av solen och vacker utsikt över frihamnen.

Våra platser var riktigt bra. Andra raden på parkett så vi såg scenen riktigt bra och hade god utsikt även ner över orkestern.


Det var några platser som var tomma annars blev det fullsatt på operan. Det var en häftig lokal. För oss var det ju första besöket på Göteborgs operan. Föreställningen var riktigt bra och det gjorde ju så mycket med livemusiken, blev extra pampigt. Röstresurserna för de som sjöng var otroligt imponerande. :-) Detta var vårt första men absolut inte sista besök på en opera. Givetvis fällde jag en liten tår i slutet. Det måste jag tydligen göra oavsett vad jag går och tittat på.


Efter operan begav vi oss åter till hotellet där vi hade bokat bord i hotellets restaurang, Atelier. Restaurangen låg högst upp i hotellet och innan vi klev in hördes inget ljud ut från våningen, trots att det var live dj där och mycket folk. Bra ljudisolering helt klart.


Patrik beställde ostron och champagne och jag valde rött vin och ost och charkuterier. Innan vi fick in det vi beställt var det lite krångel med vår, vad vi tror, ovane servitör. Det var tydligen väldigt svårt att höra skillnad på ostron och ost... ;) Men det var inget som störde vår kväll. 


Efter mat och dryck intog Patrik en cigarr och rom ute på hotellets takterass. Klockan tickade iväg och jag var lite trött efter en händelserik dag. Så det tog inte så lång tid innan jag inte svarade när Patrik pratade med mig. :-)


På morgonen efter en mycket god natts sömn var det dags för det jag nästan ser mest fram emot med att bo på hotell - hotellfrukosten! ;-) Jag älskar hotellfrukost. Länge ska man sitta och bara njuta, ta om av det godaste och dricka flera muggar kaffe. Patrik som hade extrem skoskav fick inta frukosten i hotellets vita frottétofflor. Inte riktigt hans grej om vi säger så. ;-)

Efter lite shopping bar det sedan av hemåt. Vi har haft en riktigt skön och avkopplande helg. Det blev ju lite som kombinerat julklapps- och födelsedagsfirande för oss båda. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar