lördag 23 april 2016

Jordugglor - äntligen


Idag fick vi äntligen se dem, jordugglorna ute på skjutfältet. :) Det var det inga problem att hitta rätt ställe. Bilarna stod uppradade på ett långt led längs med vägen.


När vi gick ur bilen fick vi höra att ugglorna var framme så det var bara att invänta dem. Vi ställde oss med vår lilla kikare bredvid alla stora tubkikare. :) Det tog inte lång stund innan Linus utropade "jag ser dem!". :) Vilken glädje jag såg i hans ögon när han såg ugglorna flyga över fältet.

Det var riktigt roligt att följa dem med kikaren. Hur de flög över gräset. En av dem satte sig på en stolpe vilket gjorde det lättare att studera den. Linus var ivrig och smög närmare ihop med några av de andra skådarna. Han blev så besviken då den flög iväg.

Förutom ugglorna såg vi två sångsvanar, skogsduvor och vi tror vi såg en fasan. En ganska stor och färggrann fågel haltade över vägen när vi körde mot ugglorna. Det blev många nya X på vårt fågelkort efter kvällens tur.


På vägen hem såg vi dessutom fem rådjur ute på ett fält precis intill vägen. :) Vilken kväll!- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Finns häger att kryssa? Vi har två hägerfamiljer i en grandunge här hemma om ni vill spana :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å ja det vill vi! :) Det får vi planera in en helg.

      Radera