lördag 2 april 2016

påskafton - bättre sent än aldrig

Påskafton var för en vecka sedan men det har varit lite annat som kommit i vägen för bloggandet den senaste veckan. Men nu så kommer inlägget om påskafton. :-) Bättre sent än aldrig. 


Att förbereda inför sammankomster är alltid lika roligt. Att tänka ut hur man vill duka. Det fanns inte mycket grönt ute i naturen som kunde pryda påskbordet i år så det fick bli påskiga fjädrar istället.


Familjen Wersén firade enligt tradition med oss och det blev som vanligt en mycket trevlig tillställning. När de kommit satt vi ute en stund och njöt lite i solljuset. Påskvädret var väl ett mellanting i år, inte så varmt men inte heller den kallaste påsken vi upplevt.


Herrarna njöt i solen av bla ale och kaffe. 


Inget påskfirande utan den traditionella påsksakén. Lika "god" i år som tidigare. Vi läser i diverse matmagasin varje år att detta är ett måste på påskbordet, ja då måste vi ju göra som de säger. :-)


Förutom påsksaké är även äggjakt något som återkommer varje år. Julia och Linus frågade Patrik lite försiktigt i veckan innan påskafton om det var så att de även i år skulle få leta påskägg efter karta som jag har gjort.


Olivia, Linus och Julia funderar över vart nästa ledtråd kan vara. 
Med tanke på mina kunskaper i bild är det ett under att de hittar alla lappar varje år. ;-)


Jag och Petra blev riktigt svettiga i köket då nästan allt vi skulle äta skulle köras färdigt i ugnen, samtidigt. :-) Men efter att jag nästan ha kapat vänsterhandens pekfinger på vass kniv och diverse brännskador ja då stod maten färdig. Förrätten blev Blinier med basilikacreme, rödlök och rom. Riktigt gott!


Huvudrätten var det ingen som hann att ta kort på då den försvann i rykande fart. Micke pratade om laxen i flera dagar efteråt. Så allt blev helt klart mycket lyckat. Här kan man i och för sig tro att maten inte var så god men det är istället smaken av Gammeldansk som herrarna just nu känner. :-)

Till påskmiddagen serverades ugnssteks lax med smak av röd chili, ingefära och peppar och lammstek med smak av rosmarin och citron, båda recepten från Matmagasinet Nr 3 2016.


En promenad på byn hanns med också så att maten fick sjunka lite. :-)


Petra stod för desserten. En riktigt god moussetårta med smak av passionsfrukt. Inte så söt och mäktig, vilket passade utmärkt efter en stor påskmiddag. 

Hoppas er påskhelg var fin och lugn. Jag fick ju det stora nöjet att jobba påskdagen vilket var extra tufft pga minimalt med sömn och tidsomställning. Men men, så är det ibland. 

Tack familjen Wersén för en mycket trevlig påskafton. Nästa gång kan ni bara gå hem när ni vill. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar