måndag 29 november 2010

Jourcentralen och akuten

Helgen bjöd på många saker. Alla inte trevliga. I fredags fick jag åka in till jourcentralen med Linus då han var jätte tät i bröstet och det lät så jobbigt på utandningen. Inne på jouren fick han inhalera adrenalin samt antibiotika utskrivet då han inte bara var tät utan även hade dubbelsidig öroninflammation. :-( Stackarn var helt hysterisk, han skrek säkert en timma i sträck innan han slocknade av ren utmattning i min famn.

På lördagen fick vi bege oss till jourcentralen igen då Linus inte lät mycket bättre i andningen. Den här gången fick vi träffa en jätte bra läkare som Linus dessutom har varit hos när han varit på bvc. Det räckte med att hon kom in i rummet och hörde hur han andades så förstod hon att han hade det jobbigt. Vi fick återigen inhalera, den här gången först ventoline vilket inte hade någon effekt. Sen adrenalin igen, vilket heller inte hjälpte något.

Läkaren skrev därför remiss till barnakuten och vi begav oss av mot KSS. Insåg redan nu att den här lördagen nog inte skulle bli så mysig... Vi kom till akuten vid 16 och fick träffa en läkare först klockan 20! Jag vet ju hur väntetiderna kan vara, speciellt på helgen. Och vi var långt ifrån ensamma där med vårt barn. Det var nästan bara barn som kom in på akutsalarna just den här kvällen.

Hur som helst, läkaren vi fick träffa var jätte bra. Hon talade om att så små barn som Linus, det är inte alltid de ha effekt av inhalationerna, då deras luftvägar är så trånga. Så han kommer tyvärr att få låta såhär, säkert i någon vecka. Men så länge han äter och leker så är det ok. Sen fick han några betapredtabletter och så inhalera igen.

Betapred smakar inget vidare, det vet jag sedan tidigare. Men Linus var så duktig och slurpade i sig det som inget. När han fick lite saft efter grimaserade han dock... ;-) Efter sista inhalationen var han bra trött på allt vad sjukvård hette och klamrade sig fast vid mig och blängde ilsket på sköterskan som gett honom inhalationen. Vilket i och för sig bara fick henne att le, för han såg för söt ut.

Sen fick vi äntligen bege oss av hemåt. Hämtade upp Julia som varit hos mormor hela dagen och åkte hemåt till vårt eget hem. Gissa om det kändes skönt!

2 kommentarer:

  1. Usch stackars Linus, hoppas verkligen har mår bättre nu!
    Finns ju inget tråkigare än att spendera helgen på akuten, har man ju själv varit med om ett par gånger!

    SvaraRadera
  2. Hejsan!

    Fy vilken jobbig dag. Förstår att det var skönt att komma hem med de små sedan. Hoppas att han kryar på sig och leker som vanligt. Stackars liten.

    Kramen, Mia.

    SvaraRadera