måndag 29 november 2010

Första advent



Den här helgen blev ju som bekant inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men söndagen fick vi vara hemma och njuta. Och det var ju som sagt första advent. Tyvärr blev adventsfikat tillsammans med goda vänner inställt pga väder så vi fick fira ensamma.

På morgonen gjorde jag iordning årets adventsljusstake. Tycker jag fick till det riktigt bra. Julia fick sedan den stora äran att tända första ljuset, vilket hon fixade hur bra som helst.

Framåt eftermiddagen blev det dags för adventsfikat. Vi körde på det vi hade planerat, även om vi var ensamma. Först åt vi en majssoppa med bra fart i. Julia sa att hon tyckte den var god, vilket förvånade mig. Men sen kände hon att den var ganska stark och nöjde sig med några skedar. Till soppan serverades nybakta sesamgifflar.



Efter detta blev det kaffe, "kattbullar", mjukpepparkaka samt apelsin- och pepparkakscheesecake. Det smakade riktigt bra alltihop, även om det hade varit så mycket trevligare i goda vänners lag, men vädrets makter kan vi inte göra så mycket åt.

Hoppas att alla ni andra hade en trevlig första advent.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Låter mysigt även om det inte blev riktigt som ni hade tänkt er. Fin ljusstake.

    Kramen, Mia.

    SvaraRadera