söndag 18 september 2011

Pizzasallad

Många gånger har jag gjort egen pizzasallad då vi ska äta pizza, men aldrig blivit nöjd. Smaken man vill ha har jag aldrig lyckats få fram och det mesta har hamnat i soporna. Men skam den som ger sig. Igår hade vi besök av familjen Wersèn och då bjöds det på hemmagjord pizza och pizzasallad, och den här gången blev jag riktigt nöjd. Här hittade jag receptet jag kommer göra igen då det vankas pizzasallad.

300-500 g vitkål
1 1/2 msk rapsolja
2 msk ättika 12%
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Ett par stänk av Italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver. (jag uteslöt vitlökspulvret)

Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Lägg kålen i ett durkslag och skölj i vatten. Koka upp vatten i en kastrull och häll det kokande vattnet över vitkålen, så den slakar en aning. Lägg sedan över i en skål (inte metall). Blanda ihop övriga ingredienser och häll över kålen. Blanda väl. Vill man ha kålen ännu mjukare kan man "dunka till den lite" med en mortel. Då tränger ättikan in lite fortare. Ställ salladen kallt och servera tidigast ett par timmar senare.

Jag gjorde min fyra timmar innan vi skulle äta den och den blev som sagt jättegod. Men gör man den ännu tidigare blir det säkert ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar