söndag 1 januari 2012

Nyårsafton 2011

Då har årets sista dag passerat. Vi valde att fira den tillsammans med våra goda vänner Micke, Petra och deras dotter Olivia. Här delar vi med oss av vårt nyårsfirande som blev precis så lyckat som vi hade hoppats på.


Klockan 17:30 skålade vi välkomna med clementincocktail.






Förrätten var räkcocktail med granatäpple och chili. En god och lätt förrätt. Vissa tyckte att den tog slut alldeles för fort....



Det vita vinet till förrätten korkas upp. Passade perfekt till räkorna. Patrik hade satt ihop ett bra vinpaket.



Barnen lekte jättebra hela kvällen. Linus fick ge upp strax innan 23. Olivia hängde i fram till tolvslaget och tog sedan en powernap och var sen vaken in på småtimmarna tills det bar av hemåt. Julia fick motvilligt ge upp efter midnatt.



Patrik korkar upp rödvinet till huvudrätten. Vinet gifte sig perfekt med köttet.



Huvudrätten bestod av pepparstekt oxfilé, pepparsås, potatis- och jordärtskocksgratäng och sallad. Mmmmm var bara förnamnet till denna rätt. Här hade jag verkligen lyckats om jag får säga det själv. :-)





Efter maten tog sig Patrik och Micke en tur ut och blossade på nyårscigarrerna.



Jag passade på att gosa lite med Olivia och förbereda efterrätten.



Till efterrätt bjöds det på chokladfondant, vaniljglass och passionsfrukt. Till detta serverades förutom kaffe, ett starkvin som passade perfekt ihop med den mörka chokladen. Mmmm!



Vid tolvslaget skålades det i champagne och bubblet i glasen försvann snabbt.



Sen dansade vi in det nya året med spelet Dance Central, vissa var bättre än andra.... Julia sopade banan när vi tävlade. :-)

Natten tog som vanligt slut alldeles för snabbt och när skjutsen kom klockan 02.30 kände vi alla att vi nog lätt hade fortsatt några timmar till. :-) Tack för en jättetrevlig kväll kära vänner. Nästa gång får vi helt enkelt starta kvällen ännu tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar