söndag 23 november 2014

Kräftpaj




Igår testade vi ett nytt pajrecept här hemma. Familjen Wersén var här på lite mat och dryck och då körde vi lite knytis. Petra hade gjort en mycket god kycklingpaj vilken jag kommer att själv testa en dag.

Mitt bidrag var en kräftpaj från Jennys matblogg. Det var en god paj med mycket smak från kräftstjärtarna. Jag valde att göra pajskalet på olja istället för smör.

3 dl vetemjöl
0,75 dl olja
0,5 dl vatten
0,5 tsk salt

2 burkar med kräftstjärtar a 170 gram styck
1/2 purjolök
1/2 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
Salt och peppar
cayennepeppar

Mät upp mjöl i en bunke. Blanda i olja, vatten och salt. Knåda ihop till en smidig deg. Platta ut i en form (ca 24-26 cm). Ställ kallt i 30 minuter.

Ställ ugnen på 225 grader, och picka pajdegen och förgrädda i ca 10.

Rör ihop 1 1/2 burk med kräftstjärtar (spara resten till dekorering), med dill och hackad purjolök. Bred ut kräftblandningen i det förgräddade pajskalet.

Mät upp grädde i en skål och knäck i äggen. Vispa ihop detta lite lätt för hand. Salta och peppra gräddblandningen och smaka av med lite cayennepeppar. Häll blandningen över kräftfyllningen.

Ställ sedan in i ugnen i ca 20 minuter tills den fått vacker färg. Dekorera sedan med kräftstjärtar, citron och dill.

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar: