söndag 7 juni 2015

Äntligen macarons

Att baka de små delikata kakorna macarons, det är för mig en hel vetenskap. Det låter på många där ute i bloggvärlden att det är så jätteenkelt men även att det är så svårt.

Jag är mer inne på det sistnämnda. Jag har gjort ett försök tidigare och det gick åt skogen.

Men nu när jag bjöd in till fransk brunch så måste ju dessa finnas med. :) Så det var ju bara att testa igen.

Letade igenom olika recept men föll för ett på kokaihop. Gjorde första försöket i fredags kväll. Såg jättebra ut först men när jag fick ut dem ur ugnen såg jag att de inte var färdiggräddade. :(


Helt kletiga inuti. Jag insåg sedan att jag läst fel på tiden och bara inne dem i fem minuter istället för femton... Det var bara att slänga allt. :(


I lördags gjordes ett nytt försök.


Verkade lovande i ugnen och då de togs ut.


Jag lyckades!!! Resultatet; chokladmacarones med chokladganachefyllning. :) Chokladen jag använde var seasalt från Lindt. Macaronsen smakade ljuvligt om jag får säga det själv. :D

Skam den som ger sig!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. De var hur goda som helst! Brunchen också 😃

    SvaraRadera