lördag 20 juni 2015

Midsommar 2015, där vi inte gjorde som vi brukar, nästan...

Då var midsommarafton 2015 förbi. Vilken tillställning det blev. Riktigt roligt hade vi och det blev som vanligt många skratt och tokigheter. Vi brukar alltid känna att tiden bara rusar iväg och det var inget undantag den här gången heller. Helt plötsligt var det midnatt. 


Micke inledde med en Falcon burköl, det var nästan inte ok... :-)


Micke och Petra!


 Liselott


Välkomstdrinken bestod av apelsinjuice, is, mineralvatten och campari. 



Traditionella midsommarskålen. Vi klarade oss innan himlen öppnade sig och regnet öste ner. 


Lite tilltugg till drinken. Crostini med skagenröra och gräslök. 


Crostini med en röra på fetaost och soltorkad tomat samt parmaskinka. Tilltuggen var riktigt uppskattade. Roligt när något så enkelt blir så gott. 


Patrik förevisar den fina musikvideon "Ä i te ress?" Jag vet inte hur många gånger vi har tittat på den och Patrik avlider varenda gång. :-)


Liselott och Petra. 


Patrik


Patrik och Olivia. 


Då vädret inte var så soligt och varmt blev det inget bad i poolen för barnen i år. Istället var det barbiedockorna som fick bada. ;-)


Micke


Menyn för årets midsommar var grillspett. Bra förslag som Petra stod för. 
Riktigt gott blev det. 


Under middagen fick vi till och med lite sol samt en extra gäst. Grannbarnet dök upp en stund och åt och lekte innan han fick gå hem till sina egna gäster. :-) 


Liselott och Linus. 


Till middagen var det även dags för nästa viktiga tradition; midsommarsaké. När Patrik köpte denna på systembolaget, kände de inte till att det var en känd tradition. Hur kan man missat det? ;-)


Till midsommar ska den vara kyld. Vilket inte gjorde något för smaken om man säger så....


En god cigarr fick avsluta middagen. 

Sen blev det disco på altanen. Jag vet inte hur många timmar vi höll i gång men det blev några. ;-) Barnen var med av och till och Julia headbangade som ett riktigt proffs. Bästa låtarna körde vi, AC/DC "shook me all night long", "highway to hell", KISS "heaven´s on fire", Iron Maiden "number of the beast", Jefferson airplane "somebody to love" och Steppenwolf och "magic carpet ride" för att nämna några. Micke fick ett eget uppträde då Carolas "Mickey" ljöd ur högtalarna. Jag är övertygad om att han uppskattade detta väldigt mycket. ;-)

Allt sjungande gjorde mig så sugen på att åter köra kareoke. Det är så roligt och det var längesedan vi gjorde det. Så det får vi förgylla sommarnätterna med framöver. 


Senast vi sjöng var januari 2014 och då gick det hett till.... Ha ha, oj vad roligt det var. Vi kör helt klart på "sjung hellre än bra". ;-) Nu är det dags igen helt klart. 

Tack familjen Wersén för en riktigt rolig midsommar, som vanligt. Även om vi i år faktiskt inte genomförde någon kubbmatch samt hoppade över Mickes och Patriks årliga sparring. Det viktigaste missade vi inte och det blev ju en given succé. ;-) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar