måndag 15 juni 2015

Macarons - receptet som lyckades




Det gick ju tillslut, att få till de där macaronsen. Många olika recept finns det och detta kanske inte är det "äkta". Men goda blir de.

Chokladmacarons med chokladganachefyllning

Ca 48 st

1,75 dl mandelmjöl
2,5 dl florsocker
2 äggvitor
2 msk kakaopulver
1/2 dl strösocker

100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör

Ta fram en rostfri bunke. Separera äggvitan från gulan. Lägg äggvitorna i bunken.

Ta fram en till bunke och sikta ner mandelmjöl, florsocker och kakao i den. Blanda väl.

Vispa äggvitorna med elvisp tills det bildas toppar. Bunken ska kunna vändas upp och ner. Vispa sedan ner strösockret lite i taget på låg hastighet så att det blir en blank marängsmet.

Häll i mandelmjölsblandningen 1/3 i taget i marängen. Blanda med en slickepott. Blanda inte för mycket, marängen ska fortfarande vara fluffig och trög i konsistensen.

Spritsa ut 48 rundlar ca 3 cm i diameter på två bakplåtspapper. Knacka plåtarna mot bordet för att få bort eventuella luftbubblor. Låt marängerna vila i 60 minuter. Viktigt att inte hoppa över det här steget.


Sätt ugnen på 150 grader. Grädda kakorna längst ner i ugnen i 15 minuter. Håll koll så de inte blir brända. De ska få en liten fot när de är färdiga.


Låt svalna helt på galler innan marängerna flyttas. De lossnar enkelt då de är färdiga.

Hacka chokladen i mindre bitar. Låt grädden och smöret nästan koka upp. Häll den varma blandningen över chokladen. Rör tills den smält. Ställ in i kylen en stund tills blandningen tjocknat.


Bred krämen på en kaka och lägg en kaka över. Förvara i kyl i några dagar max, frys annars in.






- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Dessa ska jag prova baka när jag kommer hem, har bakat en gång tidigare men det blev katastrof. Ha en skön sommar, kram Annika

    SvaraRadera