fredag 17 juni 2016

Marängtårta med daim




Idag var det skolavslutning för Linus och Julia. Soligt och varmt har det varit och det var lyckliga barn som avslutade skolåret.

Efter avslutningen firade vi lite hemma, tillsammans med barnens mormor och morfar. Det bjöds på en förenklad men riktig god variant på daimtårta.

En förpackning färdiga marängbottnar
3 äggulor
1/2 dl socker
5 dl vispgrädde
2 förp dubbeldaim

Jordgubbar eller andra frukter/bär.

Vispa äggulor och socker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke. Hacka daimen i mindre bitar. Blanda försiktigt ihop daim, grädde och äggsmet.

Lägg en marängbotten i en springform. Fördela hälften av smeten på marängbotten. Lägg den andra marängbotten över och resten av daimsmeten ovanpå.

Täck tårtan med plastfolie och ställ in i frysen minst 4 timmar. Jag brukar ha min i frysen över natten.

Ta ut tårtan ur frysen och dekorera med jordgubbar eller andra bär. Tinar ganska snabbt. Blir som en marängtårta med glass. :)



De överblivna äggvitorna kan användas till macroner. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar