fredag 24 juni 2016

Nattjästa frukostfrallor

God morgon! Idag är det midsommarafton, en svensk tradition med förhoppning om dans kring midsommarstång. Men det öser ner ute då det troliga är att det inte blir någon dans.

Men trots dåligt väder myser vi med god frukost, nattjästa frukostfrallor.


25 g jäst
1 dl mjölk
4 dl vatten
1 msk honung
1,5 tsk flingsalt
570 g vetemjöl
60 g grahamsmjöl (kan uteslutas, ta lite mer vetemjöl istället)

Smula mer jästen i en bunke. Rör ut i vatten och tillsätt därefter mjölken. Blanda i honung och salt och sist mjölet. Rör ihop till en ganska lös deg. Degen ska inte arbetas i någon bakmaskin utan bara röras ihop i en bunke.

Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min. Ställ därefter in bunken i kylskåpet. Låt stå och jäsa över natten.

På morgonen börjar du med att sätta ugnen på 225 grader.


Häll ut lite mjöl på bänken och häll ut degen. Dra ut och forma degen till en rektangel. Den ska inte knådas utan bra dras ut.


Dela degen så du får 10 brödstycken.


Lägg över bitarna på en plåt med bakplåtspapper.


Pensla bitarna med vatten och strö över lite flingsalt och frön. Sätt in bröden i mitten av ugnen och grädda i 15-20 min.

Tag ut och låt svalna på galler. Låt svalna och njut sedan av god frukost! :)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar