lördag 25 juni 2016

Midsommarmat

Igår var det midsommarafton och vi firade traditionsenligt med familjen Wersén. Vilken dag vi fick, väder och det vi åt och gjorde blev full pott. ;)


Vi startade kvällen med lite cava, Miracle, crostini med philadelphiaost och färsk timjan samt honungsmelon och parmaskinka. Försvinnande gott!


På kvällen blev det grill; färsk tonfisk. Riktigt fräscht och mättande. Till detta serverades en salsa och en limetsatziki. Rekommenderas!! Receptet på salsan kommer från Matmagasinet.

Tropisk salsa

1 mango
1 papaya
1/2 liten purjolök
1 färsk röd chili
Rivet skal och saft från 1 lime
Salt
Peppar

Skala mango och papaya. Ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar. Hacka chili och purjolök. Blanda ihop. Riv lime och smaka av med skal och limesaft. Salta och peppra. Låt stå till sig en stund innan servering.

Limetsatziki

1 litet äpple
1/2 gurka
3 dl turkisk yoghurt
1 lime
1-2 vitlökar
Salt
Peppar

Skala äpplet. Riv gurka och äpple. Lägg på en tallrik med kaffefilter. Kaffefiltren suger upp vätskan. Låt stå 15 minuter. Riv eller pressa vitlöken. Blanda vitlöken med yoghurt. Blanda ihop äpple- och gurkrivet med yoghurten. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Låt stå en stund så smakerna sätter sig. Kan behöva krydda lite mer igen.

Grilla färsk tonfisk som penslats med lite olja och smaksatts med salt och peppar. Tonfisken ska vara på grillen någon minut på vardera sida så kärnan fortfarande är rå.

Återkommer med fler bilder från själva firandet. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar