söndag 26 juni 2016

Midsommar 2016

Årets midsommarafton bjöd först på skyfall och grå himmel för att därefter spricka upp och ge underbart svenskt sommarväder. Precis så som man önskar att en midsommarafton ska vara.Vi startade först med lite lunch hemma. Inte så mycket traditionell midsommarmat för oss, då jag inte kan äta fisk och barnen inte gillar sill eller lax.

Lite senare satte vi oss i bilen och åkte till Odensåker för att fira midsommar på traditionellt svenskt vis med sång och dans kring midsommarstången. Solen sken och det var riktigt varmt.Förmiddagens regnskurar gjorde att grusparkeringen mer bestod av vatten och gegga än grus. Tur man är smidig. ;-)Lövningen av midsommarstången var i full gång då vi kom fram. 

Med samlade krafter restes stången.
Äkta svensk sommar! Vi dansade och sjöng och skrattade. Riktigt roligt och riktigt svettigt blev det.Liselott och Patrik. 


Trots att vi har dansat och sjungit de här danserna så många gånger är det inte riktigt att man kommer ihåg texterna eller hur man ska göra. Men det gör inget, ingen tänker på om man gör fel. ;-)


Efteråt blev det en pipa för herrn. 


Glass för Linus och Julia. När vi svalkat av oss hemma efter all dans och sång, kom familjen Wersén och del två av vår midsommar inleddes.

Jag och Petra fixade lite tilltugg och bubbel för att skåla in midsommaren och den svenska sommaren. 


Tänk att tilltugg kan vara så gott. Det försvann lika snabbt som vi plockade fram det. :-) Till detta serverade vi kall cava, El Miracle. Riktigt prisvärd och god.


Efter detta blev det lite plockepinnspel. Jag var inte ens i närheten av att vinna. Övertygad om att alla andra fuskade. ;-)


Barnen badade i det fina sommarvädret. 
Lite senare blev det grill; färsk tonfisk, fläskkarré och goda tillbehör. 


Micke.....


Vackra Petra med krans i håret. 
Ingen midsommar utan traditionell midsommarsaké. En tradition vi inte tummar på. :-)För att maten skulle sjunka var det perfekt att gå på tipspromenad runt Väring. Barnen hade sina frågor och de vuxna hade sina.


Det var jämt men slutligen stod Micke och Julia som segrare. :-)
Sommarfina och förväntansfulla barn. 


Petra läser frågorna. Svaren gick vi igenom då vi intog efterrätten, jordgubbar med glass. Blir inte någon riktigt midsommar utan detta. Därefter blev det musikquiz för de vuxna som jag hade fixat iordning. Här blev Patrik segraren. 


Kvällen avslutades med dans till ett musikspel. Barnen var grymt duktiga. Vi vuxna hade jätteroligt och tyckte att vi också var riktigt duktiga. Barnen hade nog roligare, då de låg dubbelvikta och skrattade åt oss. Kan inte förstå varför....


Tack familjen Wersén för en toppen dag/kväll. Tiden gick ju som vanligt för fort och vi hann inte med den årliga kubbmatchen, som jag och Micke brukar förlora. Så det kanske var lika bra att vi inte hann med den. ;-)

Efter midnatt var det dags att säga hej då och för första gången kunde våra gäster bara ta sina grejer och gå hem i den varma sommarnatten. Perfekt! ;-)

1 kommentar:

  1. Alltid så roligt och tiden bara försvinner ��

    SvaraRadera