fredag 1 juli 2016

Yoghurtpannacotta med blåbärskompott

Ledig dag och det var dags att ta sig till skogen för att se om det har tittat upp några små svampar i skogarna omkring Väring.

Inga svampar hittades men däremot massor med blåbär. :) Så det fick bli blåbär i påsen istället.


Två timmar senare kom regnet, dags att åka hemåt.


Vad kan man göra med färska blåbär? Yoghurtpannacotta med blåbärskompott är ett hett tips. :)


Burkar till pannacotta på kylning.

Fyra portioner

2 dl blåbär
1 dl socker

2 gelatinblad
1/2 socker
3 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.

Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Låt grädden koka upp och ta därefter kastrullen från plattan.


Häll gräddblandningen i en skål. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Vispa så gelatinet löser sig. Vispa därefter i den turkiska yoghurten. Vispa försiktigt så allt blandas.

Häll upp i fyra skålar. Ställ in i kylen efter en stund. Låt stå i kylen så att pannacottan stelnar, ca 4 timmar.





Koka blåbärskompotten. Blanda 2 dl blåbär och 1 dl socker i en kastrull. Låt småkoka en stund tills kompotten tjocknar. Låt svalna.


Fördela kompotten över pannacottan.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar