söndag 12 juni 2016

Nybakt bröd till frukost är alltid väldigt gott. Att sätta en deg på kvällen och baka ut på morgonen är smidigt. Dessa tar lite längre tid då de ska jäsa en stund på morgonen, men det är värt väntan. De blir godare då.

På kvällen

3 g färsk jäst
350 g kallt vatten
450 g vetemjöl
10 g salt

Rör ut jästen i kallt vatten. Blanda därefter i mjöl och salt. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa över natten i rumstemperatur, minst 8 timmar.

På morgonen

Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på mjölad bänk. Vik ihop den till ett paket. Dra en sida mot mitten, gör alla fyra sidorna. Vänd på degen så att kanterna är neråt. Strö lite mjöl på och lägg över en kökshandduk. Låt jäsa i 40-60 minuter.




Dela degen i tre längder. Dra ut varje längd och lägg på en plåt. Pensla gärna med lite vatten och strö flingsalt över.




Grädda i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna och servera till frukosten.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar