söndag 1 januari 2017

Nyår 2016

Då har det nya året startat och det gamla avslutades med goda vänner och mycket god mat och dryck. Klockan 18 samlades vi hemma hos oss och sen rusade tiden bara iväg. :)

Innan gästerna kom var det mycket som skulle förberedas. Jag hade planerat dukningen i huvudet och måste säga att det blev lika fint som jag hade tänkt mig.Det känns extra roligt att bjuda över gäster när man fått till det fint.
Liselott


När gästerna kommit blev det lite tilltugg och cava. Tilltugg är alltid gott och en bra start på en tillställning. Det bjöds på melon med parmaskinka, minikrustader med parmesankräm och färska fikon och snackoliver. Cavan var Pata Negra. Minikrustaderna var riktigt goda små munsbitar.


Petra hade gjort förrätten och det var en riktigt god räkcheececake. Den kommer jag absolut att göra själv fler gånger. Det enda "negativa" var att den var väldigt mättande. :) Till den drack vi ett vitt vin som jag gillade riktigt mycket, Fontana Candida. Jag är kräsen på vita viner men detta föll mig i smaken.


Sedan värmdes huvudrätten på medan förrätten fick sjunka. :) Huvudrätten var ugnsstekt ankbröst, potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås. Det var första gången jag tillagade ankbröst så jag var lite orolig att det inte skulle bli bra. Men det blev det. :) Såsen fick högsta betyg och det var så roligt att det blev bra.


Till detta serverades två olika typer av rött vin, båda från Frankrike och mycket smakrika.

Mätta och nöjda blev sedan en nyårsrök för herrarna medans jag och Lilian diskade undan lite.


Petra som inte varit så pigg fick tyvärr gå hem och lägga sig stackarn. Ibland blir man besegrad av huvudvärk och yrsel. :(

Desserten för kvällen var créme brulée och jag fick inviga min julklapp, en Flame Boy. :)
Riktigt gott! Nästa gång bränner jag på lite till men nu var jag så rädd att bränna för mycket. :)

Klockan rusade och så var det nästa dags att skåla. Gubben bjöd på finfina bubblor, Bollinger Champagne!! :) Riktigt gott.


Gott nytt år önskar vi hela gänget!! Allt under kvällen var perfekt, förutom att Petra inte kunde vara med hela kvällen.

Tacka alla för en toppenkväll! :)1 kommentar:

  1. En toppen kväll så länge man kunde vara med! �� Massa god mat och dryck

    SvaraRadera