måndag 2 januari 2017

Räkcheececake a la Petra




Petra stod för förrätten på nyårsafton. En riktigt god och mäktig cheesecake bjöds och till detta ett gott glas vitt vin. Kommer absolut göra denna själv men halverar då receptet och göra i mindre form.

Här kommer det så som Petra gjorde:

250 gram kavring
100 gram smält smör

Fyllning
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar eller stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2-3 msk finhackad färsk dill
1–2 msk nypressad citronsaft
salt och peppar

Tina räkorna.

Mixa brödet i mixer, funkade lika bra med stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt och fördela ut i en form med avtagbara kanter (cirka 28 cm). Platta till och ställ kallt.

Skala och hacka räkorna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, finhackad rödlök och de hackade räkorna. Vänd ner finhackad dill, citron och rom. Smaka av med salt och peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme med lite vatten, tills alla har smält samman. Blanda ner i smeten tills det är väl blandat. Häll smeten över kavringsbotten och ställ kallt i kylskåp i minst fem timmar eller gärna över natten.

Dekorera med ägg, räkor eller dill precis innan servering.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar