lördag 14 januari 2017

Småplock till fördrink - krustader med parmesancreme och fikon

Att bjuda sina gäster på lite bubbel i glaset och lätta tilltugg är aldrig fel. Dessa små krustader var försvinnande goda. :)


1,5 dl parmesanost, färskriven
150 gram färskost, av philadelphiatyp
Créme fraiche
1/2 tsk torkad timjan
1 förpackning små krustader
2 färska fikon
salt, peppar

Riv parmesanosten fint. Rör färskosten smidig. Blanda sedan parmesan och färskost. Smeten blir ganska tjock så blanda i lite créme fraiche tills konsistensen blir lite lösare och mer hanterbar. Smaka av med salt och peppar.

Rada upp krustaderna och klicka eller spritsa i röran. Tänk på att göra detta precis innan de ska ätas eftersom krustaderna blir mjuka fort.

Dekorera med färska fikon delade i små klyftor.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar