onsdag 8 juli 2015

Frukostfrallor med durumvetemjöl


Igår testade jag ett nytt recept på nattjästa frukostfrallor. Dessa innehöll durumvetemjöl och resultatet blev riktigt bra. Hittade receptet på bloggen bistrobjorn.com.

400 g kallt vatten
5 g färsk jäst
120 g durumvetemjöl
380 g vetemjöl
9 g salt

Jag fick ändra om lite i då jag inte hade någon surdegsgrund eller vetemjöl special hemma men resultatet blev som sagt vad toppenbra.

På kvällen sätts degen. Börja med att lösa upp jästen i vattnet. Rör i de övriga ingredienserna med en sked. Degen ska inte knådas utan bara röras ihop. Täck bunken med plastfilm och ställ in i kyl över natten.

På morgonen börjar man med att sätta ugnen på 250°. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Vik in degens kanter mot mitten så du får ett paket. Vänd degen upp och ner och lägg en bakduk ovanpå och jäs i ca 45 minuter.

När degen är färdigjäst så sträck ut degen till en rektangel. Dela den i ca åtta fyrkantiga bitar. Lägg bitarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in plåten i ugnen och grädda i ca 10-15 minuter. Låt sedan bröden svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar