måndag 6 juli 2015

Semesternjutningar

Man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. :) Helgen har bjudit på underbart varmt och soligt väder. Vi har badat i poolen och ätit och druckit gott.

I lördags kväll var vi hembjudna till Gubben i ordern och hans fru för lite god dryck och givetvis lite god rök för de som uppskattade detta. Linus och Julia lekte med deras hund Sussie innan orken gav vika i värmen.

Gubben och Lilian bjöd på ett Tjeckiskt öl och ett riktigt gott Italienskt vin, från Sicilien. Det måste jag själv köpa hem och rekommenderar er att göra det samma.


Santa Tresa Capoccia nr 79836 på Systembolaget, 79kr flaskan. Går under beskrivningen kryddigt och mustigt och fungerar säkert även till mat. Vi hade det som sällskapsvin och det var en fullträff.

Kvällen hos gubben var riktigt riktigt trevlig och bjöd på en många roliga anekdoter. De har husvagn på kusten och det vore riktigt roligt att spendera någon dag där ihop med god mat och dryck. Vi har en stående inbjudan och jag hoppas vi hittar ett passande datum. :D

Semestermornar betyder i min värld nybakt bröd i olika former. Nu när alla (utom jag) sover längre än vanligt passar det att göra baguetter som ska jäsa lite innan de ska in i ugnen. Dessa är riktigt goda.


Förutom nybakt bröd blir det mycket grill. Patrik har sagt att vår grill nog är inne på sin sista säsong. Igår gick ena benet av. Som tur var hände det innan vi börjat grilla så den var sval. Kunde gått illa annars.


Så idag var det inget annat att göra än att skaffa en ny. 9 år har den gamla använts och flitigt dessutom.

Ett monster från Weber kom Patrik och Linus hem med. Den gamla var en Weber och vi var mycket nöjda med den då märket var givet. Kolgrill givetvis, vi grillar på riktigt. :)

Invigning sker förhoppningsvis i kvällningen om Patrik får iordning på alla 42 delarna. ;)-Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar