måndag 6 juli 2015

Grilltips

Hur är det hemma hos er när ni grillar? Testar ni nya saker lite då och då eller är det grillskivorna och hamburgarna som åker på sommar efter sommar?

Jag som älskar matlagning och läser mattidningar och bloggar hellre än ser på Tv, vill testa nya maträtter, kryddor och röror. Men vi fastnar ändå i "vårt grillträsk" och samma saker åker på grillen varje sommar.


Våra matvanor har visserligen ändrats om vi går tillbaka 10 år. Då var det mer regel än undantag att man skulle ha klyftpotatis, potatissallad eller potatisgratäng till grillmaten. Nu händer det mycket sällan.


Vi grillar istället någon rejäl köttbit och har olika grönsaker och röror till. Vi grillar oftast paprika, svamp och sparris lindade med bacon. Nästan jämt ligger halloumiost med på gallret. Sen blir det sallad och någon yoghurtbaserad kall sås.

Men det finns ju så mycket mer att upptäcka och jag är så dålig på att hitta på och våga nytt. Måste bli bättre!! :)

Har ni något förslag på något riktigt smarrigt över det vanliga så säg. För varje nytt grilltillfälle ska vi nu testa något nytt. Vi får se hur det går. :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

5 kommentarer:

 1. Hej vännen, prova att linda in banan och getost/chevre i bacon och grilla - fantastiskt. Hoppas ni har det bra, stor kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät gott och enkelt!! Det måste vi testa. Chevre är riktigt gott på pizza så kan tänka mig att det är gott på grill också. Tack Annika! ;)

   Radera
 2. Färsk rödingfile från Hjo, inbakad i folie med massa goda örter! Behövs inget mer än det om msn är fisk galen. Men en kall sås med dill är alltid gott till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får testa på övriga här som kan äta fisk. :) Låter enkelt och gott. Foliepaket är smidigt. Tack Petra. :)

   Radera
 3. Just det du tål ju inte fisk! 😁

  SvaraRadera