4 kyckling fileer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
2 tsk soja
6 msk sweet chilisås
4 tsk riven ingefära (färsk)
salt, svartpeppar & paprikapulver
1 röd paprika
1 purjolök
2 dl grädde
½ burk kokosmjölk
Gör marinaden på olja, finhackade vitlöksklyftor, soja, sweet chilisås, ingefära, salt, peppar och paprikapulver. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Lägg över kycklingbitarna i en stekpanna. Stek kycklingen och tillsätt och strimlad purjolök och tärnad paprika. Häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 6-7 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med tex klyftpotatis, ris, pasta och sallad.
Verkligen kalasgott!
Ja jäklar vad gott det där var! Jag övervägde att bokstavligen slicka ur matlådan idag (nåja), men avstod då jag med min nuvarande tur troligen hade tippat den rakt över kläderna. =)
SvaraRaderaPatrik