fredag 26 februari 2010

Spel som ger eftertanke

Heavy Rain - Playstation 3

Häromdagen kom Patrik hem med ett spel till Playstation 3 som han har gått och väntat på länge. Spelet heter Heavy Rain. Det här var ett spel över det vanliga. Inte ett där man springer runt och slaktar monster eller löser mysterier utan ett spel som ger eftertanke.

I det här spelet spelar man fyra olika personer vars liv vävs samman av olika anledningar. Först spelar man en pappa som bor tillsammans med sin fru och deras två barn i ett vackert hus och allt är soligt och lyckligt. Ganska snabbt ändras sinnesstämningen då något fruktansvärt händer och sedan fortsätter denna stämning. Det är mörkt och kallt och regnet öser ner konstant. Regnet har en alldeles särskild roll och sätter inte bara en dyster prägel på stämningen. De andra karaktärerna är en ung kvinna, en polis samt en privatdetektiv.

Spelet går ut på att hitta en mördare, men vad som händer längs vägen beror på vilka val du gör som spelare och hur du klarar de uppgifter du ställs inför. Detta gör att spelet kan få flera olika slut. Handlingen är tung och det är absolut inget man spelar när barnen tittar på. Man ser det nästan som en film där din spelförmåga och val för handlingen framåt. Detta är inte bara ett bra och snyggt spel, utan det gör att man tänker till om en hel massa saker. Det lämnar en verkligen inte oberörd.

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Finns det sådana spel trodde inte jag! Fast jag är inte så hemma i den branschen. Synd med din kycklinggryta, det lät gött! Jag gjorde köttfärslimpa i går som blev super.......
    Ha en bra helg Sofia

    SvaraRadera
  2. Jag kan bara instämma och intyga att spelet är otroligt engagerande och involverande. Vi spelade igenom det sista nu ikväll, men beroende på de val man gjort ändras både vidare handling och slut. Så på sätt och vis har vi bara sett en liten del av spelet. Snacka om återspelningsvärde!

    Patrik

    SvaraRadera