lördag 6 december 2014

Daimfugde




Testade ett recept här ikväll som jag hittade på den fina bloggen Jennys matblogg. Hon har så mycket fina recept som man bara känner att man vill testa.

Vi provsmakade alla fyra och alla tyckte att det var ett riktigt gott!!

3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap
50 g smör
180 g Marabou choklad med daim

Rör ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och koka tills det uppnått 120 grader. Använd en termometer för att få rätt temperatur.

Tag kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad och smör. Rör tills det har smält.

Häll sedan smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Jag tog en avlång sockerkaksform.

Ställ svalt i några timmar och skär sedan upp i bitar. Vill man ha annan smak är det bara att ta någon annan choklad.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar