söndag 21 december 2014

Upplevelser att minnas

Idag vaknade vi med solens strålar inkikandes i fönstren. En vacker morgon. Inte särskilt vintrig men får man ändå ingen snö är det bättre med sol än slask och regn.

Jag beslutade att vi idag skulle grilla korv nere vid havet till lunch. Så vid lunchtid tog vi bilen och införskaffade oss en engångsgrill, korv och korvbröd och gav oss ner mot stranden vid Gnisvärd.


Vissa ideér låter väldigt bra inomhus men blir inte riktigt likadana i verkligheten.


Nog var det en vacker dag och stranden och havet ser ju ljuvligt ut. Men det som inte syns är att det blåser som f-n och kallt så in i....


Men vad gjorde det. :) Vi skrattade åt oss själva och tänkte att lokalbefolkningen nog skakar på huvudet och tänker "turister och deras påhitt..." När vi stod där och huttrade i blåsten kom dock en kvinna fram till oss. "Åh vad mysigt ni har det" sa hon sådär på ljuvaste dialekt. Hon stod och pratade med oss ett tag om det vackra vädret, att hon bodde ett stenkast därifrån och berättade att i den lilla stenkyrkan nere vid fiskelägret är det väldigt stämningsfullt på julaftonskvällen. Hon sa att vi var så välkomna dit om vi var uppe så sent. Ingen annan stans än här sker sådana spontana möten mellan människor och vi häpnas varje gång.


Det blev minst sagt en snabb lunch. Elden fick vi fyr på i blåsten men vi hade inte riktigt tid att vänta in att korven skulle bli riktigt varm.


Linus och Julia var ändå glada och nöjda över den korta men intensiva utflykten till havet.

Kan säga att vi njöt extra mycket av braskaminen när vi kom åter till huset.

Resten av dagen och kvällen höll vi oss inomhus. Vi spelade spel och åt julgodis. Klockan 20 tittade vi på "julstök med Lasse Kronér" och delar av programmet var från Gotland. I början åkte han det gamla tåget i Dalhem, vilket vi gjorde förra året. Han var i Visby och vi visste precis vart. Denna underbara plats som en vanlig blåsig dag ger oss glada minnen att se tillbaka på. :D

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar