måndag 29 december 2014

Nyårsmeny 2014

Årets sista dag närmar sig och den stora frågan är ju alltid vad man ska äta då.

Vi spenderar den tillsammans med familjen Wersén och jag och Petra har planerat årets meny ihop.

Det är ju vissa smaker som är klassiska på nyår som hummer, räkor, fläskfilé och oxfilé. Vi avvek lite kring dessa men har nog ändå en ganska klassisk nyårsmeny.

Vi inleder med en fördrink som jag hittade på bara en kaka till, bubbel med granatäpple.

Förrätt blir en skagenbakelse med inspiration från Jennys matblogg.

Huvudrätten blir helstekt rostas och ryggbiff. Serveras med potatis- och jordärtskocksgratäng samt en sås på kantareller. Oj vad vi fick leta efter rostas. Det var slut överallt. Men tillslut hittade vi en bit och för att "dryga ut" kör vi på lite ryggbiff också.

Till dessert fixar Petra blåbärspannacotta. Det låter smarrigt och ska bli kul att testa.

Dryckespaketet till detta blir champagne till förrätten, fylligt rött till huvudrätten och kaffe till desserten. Herrarna får nog in både rom och whisky där emellan. Till 12-slaget blir det något bubbligt. Det är inte så noga för då är våra smaklökar så bedövade så då känner vi inte så mycket smak.

Hur ser er nyår ut?






- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar